Støtte til knivoverfald

1/10 blev et jødisk ægtepar brutalt myrdet af palæstinensiske terrorister på Vestbredden for øjnene af deres fire mindreårige børn. Efterfølgende har der været en voldsom stigning i palæstinenseres knivoverfald på civile israelere med adskillige dræbte og mange sårede. Overfaldsmændene er i flere tilfælde blevet dræbt på stedet af israelsk politi. Andre palæstinensere er blevet såret eller dræbt i voldelige konfrontationer med israelsk politi og militær.

De uhyggelige knivoverfald på civile israelere beskrives som heltegerninger og gerningsmændene hyldes som martyrer af Mahmoud Abbas og det palæstinensiske selvstyre. Hamas er endnu tydeligere i deres opbakning og støtte til terroren. Deres terrorceller på Vestbredden skulle tage aktivt del i udførelsen af angrebene, og Hamas tager hellere end gerne ”æren” for drabene.
På de sociale medier kan man tilmed finde palæstinensiske videoer med detaljeret undervisning i, hvordan man mest effektivt udfører et knivoverfald.

17/10 bliver der afholdt en propalæstinensisk demonstration ved Christiansborg til »støtte for det palæstinensiske folk«, som man skriver. I indbydelsen til demonstrationen kan man bl.a. læse følgende beskrivelse af den seneste tids begivenheder. »Nogle (palæstinensere) er blevet vilkårligt dræbt af israelske styrkers angreb, andre skudt, fordi de har deltaget i protester mod Israels ulovlige besættelse«.

Knivoverfald og drab på tilfældige civile israelere kalder danske støtter af den palæstinensiske sag altså blot for ”protester”. Legitime protester, forstås. Terror begået mod civile israelere er kun at betragte som en legitim protest mod tingenes tilstand. Hvordan skal man ellers forstå udtalelsen? Én ting er sikkert: Den slags bidrager ikke til en fredelig løsning på den ulykkelige konflikt, men fører os derimod længere og længere væk fra den. Mange har sagt det tidligere, men det kan ikke siges for ofte. En varig fred mellem Israel og palæstinenserne opnås kun gennem direkte forhandlinger mellem parterne. Forhandlinger uden forhåndsbetingelser. Det bedste, vi kan gøre for freden, er at opfordre parterne til at gå den vej .