Stærkt anti-israelske røster har nu i en længere periode fået overraskende megen spalteplads i Kristeligt Dagblad.

Forfatteren Sherin Khankan anklager i en kronik den 20. august Israel for bevidst at bombe børn i massevis, civile hjem, hospitaler og skoler under dække af, at de fører en kamp mod terrorister. ”De mere end 2000 civile ofre og 10.000 sårede er bevis på, at dette ikke kun er en krig mod Hamas som hævdet”, skriver hun og tilføjer: ”Vi har pligt til at afværge staten Israels krigsforbrydelser og statsterror og boykotte Israel økonomisk.” Israel har ifølge Sherin Khankan udøvet sin brutalitet ”i Palæstina gennem deres mere end 60 år som besættelsesmagt”. Israels besættelse har altså ifølge Sherin Khankan stået på i hele den moderne stat Israels levetid.

Lektor Thorkild Kjærgaard skriver i sin kronik den 22. august, at Israel ”aldrig burde have været oprettet”. I stedet for at give jøderne oprejsning indenfor sine egne grænser foretrak Europa ”at stille sig bag zionismens halsløse og historisk set åbenlyst vanvittige krav om et ”hjemland” for jøderne i Mellemøsten, som om de ikke var hjemme, hvor de var – i Danmark, i Frankrig, i Tyskland, i Holland og så videre, hvor de havde boet i århundreder og, uanset antisemitismen, gjort sig markant og fortrinligt gældende”.

Den 5. september kunne vi så læse et ukritisk interview med jøden, ”fredsaktivisten” og antizionisten Miko Peled. Peled hader tilsyneladende alt det, hans land står for. Israels forsvar kalder han for en terrororganisation og premierminister Netanyahu for en terrorist. Han anklager Israel for selv at have skabt en politisk situation der appellerer til kidnapninger og drab på civile, som tilfældet var med de tre teenagere for nylig. Peled tror ikke på en to-statsløsning. For ham er løsningen på konflikten, ”at der bliver indført et demokrati, der er lige for alle. En samlet stat, hvor alle, palæstinensere såvel som israelere, kan leve i sameksistens på lige vilkår.” Sagt med andre ord: Løsningen på konflikten mellem Israel og palæstinenserne er afskaffelsen af den jødiske stat Israel. For Peled er zionisme og fred uforenelige størrelser. Ingen kritiske spørgsmål fra journalisten til den holdning.
Tre eksempler fra større artikler i Kristeligt Dagblad der er alle fyldte med anti-israelsk indhold og kalder på et opgør med eller en afskaffelse af det der i artiklerne kaldes for apartheid- og terrorstaten Israel.

Kristeligt Dagblad er ofte – og med rette – blevet rost for at være ballanceret i sin dækning af MØ-konflikten. Men den senere tids række af stærkt israelkritiske og antizionistiske artikler rejser spørgsmålet om avisen stadig ønsker at være det.