Nu siges det åbent i Danmark: Alle jøder skal dø!

De seneste ugers protester mod Israels forsvarskrig mod Hamas har afdækket, hvor stærke de antidemokratiske og antisemitiske kræfter er ved at blive i vores samfund.  Blot fire eksempler:

Ved en demonstration i København vendt mod Israel, blev der råbt ”heil Hitler”, der blev råbt ”Ned med USA, ned med Danmark, ned med demokratiet og der blev råbt ”Alle jøder skal dø NU!”

Ved en lignende demonstration i Odense, kunne man se en Hamas-klædt far bære sin søn på skulderen. Sønnen var klædt ud som selvmordsbomber – med bombebælte om livet.

 Gülay Kocbay fra Muslimer i Dialog har udtalt, at alle dem, der deltog i den pro-israelske demonstration i København ”var mordere med børneblod på hænderne”, og at ”Nazi-regimet Israel” fortsætter ”folkemordet og udryddelsen af palæstinenserne”. På sin blog har hun desuden vist det israelske flag, hvor Davidsstjernen var byttet ud med et hagekors.

Dagbladet Politiken bragte forleden en symbolsk tegning, som vendte et historisk fotografi fra den jødiske ghetto i Warszawa i 1943 på hovedet.  

Sådanne uhyrlige, antisemitiske billeder og udtalelser, får lov til at passere næsten uimodsagt i den offentlige debat. Der er al mulig grund til at advare og tage til genmæle med disse strømninger i dele af det danske samfund.