Statsstøttet Hamas-propaganda

Igennem længere tid har jeg fulgt Mellemfolkeligt Samvirkes (MS) opslag på Facebook og nyhederne på deres hjemmeside. Og jeg må sige, at jeg er chokeret. Chokeret over den ensidige information – og ofte direkte misinformation – jeg får fra en organisation der henter over 60% af deres indtægter fra offentlige kasser.

Jeg skal ikke trætte nogen med mange eksempler. Der er ellers nok af dem. Bare et enkelt fra denne uges FB-opslag. Se på tegningen. Den bliver bragt sammen med en opfordring til at deltage i en demonstration i dag.

Grafikken viser en fredsdue iført skudsikker vest set gennem en israelsk riffelkikkert. Fredsduen repræsenterer altså det Hamas-styrede Gaza. Hamas er en islamisk terrororganisation. Det har både EU og USA fastslået. Siden magtovertagelsen i Gaza i 2007 har Hamas – og de øvrige terrorgrupper i Gaza – fortaget utallige angreb på civilbefolkningen i Israel og på intet tidspunkt har de givet udtryk for vilje til fred med Israel. Tværtimod. Hamas ønsker Israel væk – helt væk. Det er den kamp MS støtter med dette opslag.

I et brev til udviklingsminister Ulla Tørnæs har jeg spurgt, om der slet ingen grænser er for hvad statsstøttede organisationer kan tillade sig og opfordret til, at ministeriet kigger nærmere på MS´s indirekte støtte til voldelig palæstinensisk kamp mod Israel og til deres konstante Israel-bashing.