Palæstinenserne gør – også – krav på patriarkernes grav

I Hebron ligger Patriarkernes grav. Ifølge Bibelen købte Abraham stedet af hittitten Efron og indrettede det til familiegravsted. Det skete for næsten 4000 år siden. Ud over Abraham ligger også Sara, Isak, Rebekka, Jakob og Lea begravet her. Derfor er stedet en del af Israels og det jødiske folks vigtigste kulturarv.

Også de palæstinenserne har gjort krav på stedet som en del af deres kulturarv, og derfor satte UNESCO forleden sagen til afstemning. Ved en simpel flertalsbeslutning gjorde UNESCO så Patriarkernes Grav til en muslimsk-palæstinensisk kulturarv. Wupti!

UNESCO er FNs organ for uddannelse, videnskab og kultur og har bl.a. til opgave at værne om verdens kulturarv. Beslutningen om at fratage Israel denne del af det jødiske folks kulturarv bygger hverken på kulturelle eller historiske fakta. Den er blot endnu et eksempel på arabiske og muslimske landes misbrug af et FN-organ til deres politiske kamp mod Israel og det jødiske folk. Af den 21-mand store komité stemte kun repræsentanterne fra Polen, Kroatien og Jamaica imod.