Det er 50 år siden Israel blev tvunget ud i en forsvarskrig mod en stribe af arabiske lande med Ægypten i spidsen. Ægyptens præsident Nasser sagde: “Vores mål er udslettelse af staten Israel.” Sådan gik det som bekendt ikke.

I disse dage flyder aviserne over med artikler om “Israels 50-år lange besættelse af Vestbredden”, og om at ”Bosættelserne er den største hindring for fred”.

Hvorfor ser vi ingen overskrifter som siger: ”Palæstinenserne anerkender stadig ikke Israel som en jødisk stat”. Eller denne: ”Ikke en eneste jøde må være at finde i en kommende Palæstinensisk stat”. Det er jo den palæstinensiske holdning.

Det første er i direkte modstrid med FN beslutningen i 1947 om oprettelsen af en jødisk stat. Det andet er rendyrket racisme. 
Det er svært at få øje på viljen til fred i sådanne holdninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *