Kort er ikke altid godt

På DRs hjemmeside kan man finde et kort over de jødiske bosættelser på Vestbredden.
Der bor ca. en halv million jøder på Vestbredden i dag. Både Jerusalem og Hebron betegnes som bosættelser, selvom der eksempelvis har boet jøder i Hebron siden Abrahams tid for 4000 år siden – lige bortset fra de perioder hvor jøderne med vold og krigsmagt har været fordrevet fra byen.

I Israel bor der ca. 1,5 mill. arabere. De er fordelt som det ses på kortet til venstre. Hvis de jøder der bor i Hebron i dag skal kaldes bosættere, så skal samtlige arabiske landsbyer i Israel i dag ligeledes betegnes som bosættelser. Arabiske bosættelser.

Man siger for øvrigt, at det er en hindring for fred, at der bor en halv million jøder på Vestbredden. Hvorfor er det så ikke en hindring for fred, at der bor 1,5 million arabere i Israel?